tisdag 18 juni 2013

Sommarlov

Ett skolår är över och välbehövlig vila väntar. När man sätter sig och summerar alla dagar, alla trötta, gråa dagar då man hellre ville stannat kvar i sängens mjuka värme än att stiga upp, klä på sig och i tid infinna sig i ett oromantiskt klassrum, kommer jag till slutsatsen att det, trots slitet, känns som det gått så fort. Jo fort! Det kan inte bero på något annat än den glädje som ni, mina underbara, fantastiska, godhjärtade och glädjespridande elever, skänkt mig, dag efter dag. Tålmodigt har ni accepterat mitt tjat, ställt er i led när fredagskramar utdelats, reflekterat över livets mysterier som till exempel när en ö slutar vara en ö och blir en holme och fått mig att skratta. Oh, vad ni är underbara!

Jag har älskat varje sekund tillsammans med er ska ni veta! Fisketuren med skogens magi som inramning och fikastunden i min trädgård betydde oerhört mycket för mig. Era glada skratt, ert sköna småprat, den kamratskap ni visade varandra fick min själ att jubla. Mina kollegor frågade mig nyss när jag känner mig nöjd och jag svarade att dessa ögonblick lät mig förstå att Kjell och jag lyckats nå er, åtminstone lyckats lite grann? Jag menar inte att vara självupptagen, jag är bara så stolt över er! Till er andra som jag inte varit mentor för - ni äger en bit av mitt hjärta! Ni vet..... mitt sentimentala prat.... Men var så säkra: Your names and faces are for ever engraved in my heart!

Så vila.... jag hoppas ni alla får ett skönt och vilsamt lov. Jag vet att ni är flitiga och ska arbeta, men det till trots, lova skratta och njuta också. Ladda batterierna, fyll på energiförrådet, ät, sov, slarva inte.... nej.... inget mer tjat.... jag lovar! Undra just hur ni samlar kraft? Hm.... det får bli första uppgiften till hösten. Ni berättar för mig, i detalj, om allt underbart ni gjort. Åh, jag längtar redan efter er! Vi får sluta ögonen och drömma om hösten, om läxor, om grammatik och litteraturhistoria? Hi hi! Until then, här får ni en liten idé om vad jag drömmer om när jag tänker på semester. I love you all!



Foto: Maria Brevik
Mitt sommarlov..... då drömmer jag om.....



Foto: Maria Brevik

...slappa dagar i solstolen....

Foto: Maria Brevik

... då jag läser den bästa boken....
Foto: Maria Brevik

Bra musik är ett måste! Tänk när man har turen att få lyssna live  @Danny Saucedo <3


Foto: Maria Brevik

Ooops! Man kan bli erbjuden en tripp till sjunde himlen.....


Foto: Maria Brevik

... eller så kämpar man sig mödosamt till svindlande höjder (Wuthering Hights) i sällskap av underbara vänner....


Foto: Maria Brevik

Är man riktigt lat så tar man den underbara, bubblande genvägen till the seventh heaven...


Foto: Maria Brevik

... och stöttar upp bubblorna med det jag gillar mest: Fruktstund! :D



Foto: Maria Brevik

Foto: Maria Brevik

Har man tur får man njuta av konst på hög nivå,  van Gogh och Picasso är svårslagna!


Foto: Maria Brevik

Man kan åka till storstäder... som the Big Apple....


Foto: Maria Brevik

... och hitta magiska oaser, underbara vattenhål....


Foto: Maria Brevik

.... eller stå på en sandstrand och blicka upp mot en glittrande stjärnhimmel medan ljumma vindar smeker din hud....


Foto: Maria Brevik

Viktigast av allt; sola, vila, njut!




Så.... från en cup.cake som önskar er världens skönaste sommar: I love you all! Glöm inte det!