onsdag 21 november 2012

Hope and faith

Kanske hör en vän du längtat länge efter av sig och glädjen sprider sig i dig. Som en blixt från hjärtats rum, likt 100-meterslöparens explosiva förflyttning ur startblocken när startskottet ljuder, går de krumbuktande lyckovågorna genom kroppen, flyter fram med blodomloppets eviga pulserande och fyller dig först med sprittande energi som sedan blandas med en lugnande och behagfullt värmande ro. 


Mitt hjärta ler och böjer sig ödmjukt inför storheten som ligger i att omslutas av vänskap. Trots sin litenhet, rymmer den tår som droppar från ditt öga när smärta fyller själen, ett universum av längtan. Så rymmer också glädjen ett universum av kärlek och tacksamhet.

Bon Jovi sätter ord på vardagsslitet vi alla säkert kan känna igen oss i, någon mer och andra, inte lika lyckligt lottade, mindre. Tror jag i alla fall? Åtminstone instämmer jag: "I've lived, I've loved, I've lost, I've paid some dues..." Livet känns tungt ibland och du längtar efter en stöttande hand som sträckts ut för att vara en bro över mörka vatten. Eller bara som en varm plats att mellanlanda i när höstmörkret kryper närmare och ljuset  verkar befinna sig på lite för långt avstånd för att kunna fylla energiförråden i ditt inre. Då behövs den där vänskapligt fasta handen, den man kan lita på, den som smeker din av livet tilltufsade kind, och säger att du är bra. Bra, trots alla tillkortakommanden, trots att livet inte alltid behandlat dig med silkesvantar.

Håll fast vid hoppet! Håll fast vid tron på att kärleken och godheten segrar till slut! När man minst anar det, men mest behöver det, står förunderligt nog den där efterlängtade vännen på din tröskel. Kärlekens och vänskapens universum - kom!


Foto: Maria Brevik

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar