torsdag 20 mars 2014

What are words....

..... if you really don't mean them when you say them? What are words......?

Vi lovar att vara goda vänner, omtänksamma föräldrar, kärleksfulla livskamrater, älska villkorslöst, älska i nöd och lust. I nöd och lust! Vi säger vi ska hålla kontakt, värna om varandra, göra varandra till prioritet i våra liv. Hoppet väcks, man vill tro på godheten, på människan som säger att hon älskar dig och vill se dig lycklig. Naivt kastar man sig ut i kärlekens hav med förhoppningen att Maj på Malös smekande böljor också ska omsluta den egna ömhetstörstande kroppen. Trots alla skavanker. Trots att ofullkomlighetens ovillkorliga hand ristat linjer och satt sina spår som lämnat kråksparkar i ögonvrårna. Eller är det bara en förlupen skrattrynka, ett kvitto på den glädje som slog rot, frodades och sprack  ut i blom men nu känns så hopplöst avlägsen? Livets fotspår, det är nog bara livets stilettklackar blandade med duntofflornas mjuka fluffighet som ringmärkt oss?

Låt oss inte förlora hoppet! Hoppet om att det till slut kommer en tid då vi får utrymme att spela på den spelplan som låter tvåsamheten guppa fram i kärlekes hav, stillsamt vaggad till ro och slipad sidenlen och mjuk av vågens oförtröttliga polerande. Hur var din dag? Är du trött? Vill du ha en kram? Små trivialiteter, plattityder om de hasplas fram mekaniskt och robotlikt. Lika känslolöst som GPS-navigatorns instruerande stämma som påminner dig att svänga vänster om 100 meter. Lika underbara, energipåfyllande och stärkande som 100 vitamininjektioner. Små, små ord av kärlek. Små små ord som tar dig till sjunde himlen, till kärleks hav, eller får dig att sjunka ner i floden Styx svarta vatten, kall och tom, utan hopp om de inte har omtankens DNA som transmittor.

Tårar blir till pärlor, pärlor som ditt hjärtas kärlek, din hovjuvelerare, kan förvalta och förvandla till festsmycken, värdiga att pryda en drottnings gracila hals. Kärleken gör under sägs det. Du, hjärtats juvelerare, bind nu ett drottningsmycke och torka din älskades tårar. Låt orden fyllas av livskraft, kärleksklorofyll i vårtider. Låt orden inte bara vara tomma löften, små ljudkombinationer utan verklig mening. Nej, låt de likt såpbubblor lyfta mot skyn, skimrande som regnbågsklot. Som ädelstenar av en ännu ej funnen bergart, låt de omsorgsfullt trädas till ett pärlband som smeksamt hängs runt den älskades hals. Sen återstår bara en sak: Seal it with a kiss!                              

In the arms of an Angel med Sarah McLachlan och Pink
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar